2.9 C
Brno
Pátek, 29 března, 2024

Venkovský šmrnc. Přineste ho i do vašeho bydlení

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Prvky, které představuje venkovský styl bydlení jsou tak univerzální, že se hodí nejen do domu, ale také panelákového bytu. Nevěříte? Přesvědčte se.

V každém člověku se skrývá duše, která odráží jeho bydlení. Někteří mají blízko k modernímu minimalismu, dalším srdce plesa po retro kouscích a jiní zase dávají přednost jednoduchosti venkovského stylu, který vás zahřeje. Dokážete si tak sestavit kuchyni na míru, ale i pohodlný obývací pokoj či harmonickou ložnici. Hodí se do každé místnosti. Inspirujte se prvky, které můžete vnést i do vašeho interiéru.

Všude samé dřevo
Když vejdete do prostoru ve venkovském stylu, z každého koutu cítit přírodu. Odpovědí je dřevo, které můžete použít v různých podobách.

V jídelní části je centrem stůl, který by mohl být z masivu, dokonce kuchyňská linka v dřevodekoru je nedílnou součástí tohoto trendu. Dveře ze stodoly? Proč ne! Aktuálně jsou velkým hitem a umíte je prakticky zatahovat. Využijete je v ložnici, koupelně nebo pro jakékoli předělení prostoru. Nezapomínejte také na detaily. Například kuchyňští pomocníci ze dřeva, ale také dekorace jako vázy, mísy a mnoho dalších váš domov příjemně ve venkovském duchu oživí.

Hlavně pohodlně
To je základní heslo, kterého je třeba se držet. Venkovský styl je ráj textilií, kde se klidně můžete odvázat. Začněte výběrem závěsů, které v období tepla perfektně zatemní prostor a naopak v zimě jej dokonale zútulní. Totéž platí io huňatých kobercích či měkkých dekoračních polštářích. Nezapomínejte, že během chladnějších měsíců se vám sejde kvalitní deka jemná na dotek, kterou umíte jen tak pro efekt přehodit přes postel nebo gauč.

Maličkosti dělají celek
To je velká pravda, která vám zaručí dokonalý finální vizuál ve venkovském stylu. O čem píšeme? Hlavně o doplňcích a dekoracích z přírodních materiálů. Ať už jsou to praktické odkládací koše, obaly na květináče, taburet, suché květiny nebo pampová tráva. Všechny tyto detaily přemění váš interiér na domov. Harmonii navodíte světelnými řetězy nebo svícny či lucernami se svíčkami. Barevné ladění necháváme na vás. Nicméně, chcete-li pokračovat v přírodním duchu, vsaďte spíše na zemité, neutrální, ale klidně i pastelové odstíny. Naopak, v případě, že milujete kontrasty, nebojte se i odvážnějších barev než hořčičná či cihlová.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here