10.7 C
Brno
Čtvrtek, 18 dubna, 2024

Komoda, jeden z nejpraktičtějších kusů nábytku v domácnosti.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Když zápasíte s rozlohovými omezeními vaší domácnosti, musíte přemýšlet opravdu rozumně a sáhnout po praktických řešeních, díky kterým využijete dostupný prostor na maximum. Ideálním řešením, ať už do ložnice, obývacího pokoje nebo předsíně, jsou komody se zásuvkami. V čem tkví jejich přednosti?

Víceúčelovost
Užitečnou vlastností komody se zásuvkami je její využití pro více účelům. To, že se jedná o nábytkovou jednotku poskytující úložný prostor je samozřejmé, avšak tam její využití nekončí. I vrchní plocha (deska) poskytuje praktický využitelný prostor a uplatnění najde téměř v každé místnosti.

Například do dětského pokoje se hodí komoda s přebalovacím pultem, v obývacím pokoji může být umístěna komoda pod TV a v předsíni zase poslouží jako chytré řešení pro odkládání bot.

Jednoduchý a pohodlný přístup
Komoda se zásuvkami má oproti klasickým skříním s dvířky tu výhodu, že umožňuje jednodušší hloubkový přístup – šuplík dokážete vytáhnout úplně ven a dosáhnout tak bez problémů i na ty nejvzdálenější předměty nacházející se v jejích útrobách. Ve standardní skříni (hloubka cca 60 cm) jsou věci zasunuté dozadu obtížně dostupné.

Skvělá organizace
Snadno přizpůsobitelný vnitřek komody je ideální pro odkládání drobných předmětů, jako jsou například módní doplňky (opasky, rukavice, sluneční brýle atd.). Můžete si pořídit přihrádky a organizéry odpovídající výšce, šířce a hloubce zásuvek a dosáhnout tak lepšího a přehlednějšího uspořádání skladovaných věcí.

Tip: Slyšeli jste již o metodě organizace KonMari, která vám pomůže zbavit se nepořádku? Vše, co budete muset udělat, je dodržet pár jednoduchých pravidel pro třídění do kategorií. Více se dočtete v bestselleru od Marie Kondo – Kouzelný úklid nebo v pořadu Tidying Up with Marie Kondo.

Dostupnost provedení
Na trhu existuje obrovské množství modelů, které můžete přizpůsobit svým požadavkům. Pokud se trápíte s nedostatkem metrů čtverečních, oceníte komody se šuplíky v různých velikostních provedeních. Sáhněte po vysokém a úzkém modelu, který nezabere mnoho podlahové plochy nebo naopak po nízké komodě. Praktickým řešením jsou také rohové komody.

Kromě toho je třeba zvážit množství zásuvek, kterými bude komoda disponovat. Případně se můžete rozhodnout také pro kombinaci šuplíků a dvířek. Zároveň si můžete vybrat design komody, tedy materiálové provedení, lesk a styl, který bude ladit s dekorem místnosti. Nevadí, že pohodlnou postel nebo vestavěnou skříň máte v ložnici již dávno koupenou, komodu dokážete snadno přizpůsobit.

Úspora prostoru
S rozmanitostí velikostních provedení úzce souvisí také šetrnost tohoto kusu nábytku k prostoru. Ve srovnání s obyčejnými policemi dokáží zásuvkové komody mnohem lépe využít kubické metry. U samostatných policí nebo policí ve skříňkách je často využívána pouze jejich přední hrana.

Komody se zásuvkami se hodí i do menších bytů jako skvělé úložné řešení – vhodné i pro skladování tvarově nepravidelných věcí. Kromě toho zde můžete předměty ukládat na sebe. stohovat a využít tak plnou výšku zásuvky.

Tip: Věděli jste, že jedna zásuvka v komodě se z pohledu kapacity úložného místa vyrovná 3 – 4 policím? Klidně proto můžete umístit komodu do koupelny, pracovny či dílny a nahradit policové a regálové systémy, které zde běžně používáme.

Když vezmete v úvahu všechny tyto benefity, je nepopiratelné, že úložné komody se zásuvkami jsou v mnoha ohledech tím nejefektivnějším způsobem, jak skladovat malé a středně velké předměty.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here