16.6 C
Brno
Čtvrtek, 28 března, 2024

6 DIY postupů, které oživí každý BOHO interiér

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Boho interiér v sobě ukrývá speciální kouzlo, které je někdy obtížné definovat. Když do něj vstoupíte, uklidníte vaši mysl a navodíte si pozitivní energii. Inspirujte se tipy, které tento styl bydlení ozvláštní. Ptáte se jak? Přidejte „ruku k dílu“.

Pro lidi, kteří rádi tvoří je pojem „DIY“, což v angličtině znamená „do it yourself“, poměrně známý. Je to trend, který se využívá v mnoha odvětvích, jako například v módě, gastronomii, ale také interiérovém designu. Základem je vytváření vlastního nábytku a dekorací, ať už ze starých kousků, které máte doma nebo pomocí nových, které chcete ozvláštnit.

BOHO interiér se vyznačuje využíváním přírodních materiálů. Je otevřen takovým speciálním, ručně vyrobeným pokladem, kterým dodáte duši tím, že projdou vašima rukama. Inspirací na „DIY“ postupy je mnoho, je už jen na vás, do kterého se pustíte. Možná se najde šikovník, který si troufne na všechny.

Světlo prosím
Nebaví vás aktuální trendy v osvětlení? Jsou pro váš vkus příliš moderní či nudné? Nebo uvažujete o tom, že dětskému pokoji dáte svůj „otisk“ a přemýšlíte jak? Vyzkoušejte postup na lampu z proutěného koše. Na první pohled se může zdát náročný, ale je ve skutku jednoduchý. Přesvědčte se!

Relax v závěsném křesle
Co je víc, než přiměřený odpočinek po těžkém dni? Usnadněte si to prostřednictvím šikovného závěsného křesla, které umíte kdekoli umístit. Příjemně doplní váš interiér v obýváku, ložnici, ale také na terase domu či balkoně. Pokud jsi získal vaši přízeň, postup na něj najdete ZDE.

Dekorativní rám na postel
Ložnice je prostor, kde se obzvlášť potřebujete cítit příjemně a klidně. Ozdobte si ji, ale jinak, než jste byli dosud zvyklí. V případě, že vám chybí čelo postele, vyrobte si jej. Díky dekorativnímu rámu na postel s makramé peříčky váš pokoj dostane pravý BOHO nádech.

Květy ve vzduchu
Každý, kdo bojuje s menším interiérem ví, že ušetřit kousek místa a nezahltit prostor je umění. Ideálním řešením jsou závěsné systémy, které prožívají zlaté období a umíte je využít různorodě. Pokud jste milovník květin, bylinek či jiných rostlin, zavěste si je do vzduchu. Hravě vám s tím pomohou makramé závěsné košíky na květiny, které si umíte zhotovit i sami.

Sluneční zrcadlo
Pokud vás nebaví tradiční ozdoby a dekorace na zeď, umíte jít vlastní cestou. Zrcadlo je váš každodenní rádce, ale povyšte ho na dekorační úroveň. Jelikož jde léto, toto zrcadlo ve tvaru slunce krásně oživí vaši domácnost.

Svícen ke slavnostnímu stolu
Nepotřebujete pro každou oslavu či dokonce svatbu kupovat nové květiny. Povolte uzdu své fantazii a kreativitě. Tento zajímavý svícen s rostlinami v boho stylu zkrášlí každou vaši slavnostní tabuli.

Náš tip: Při výraznější květinové výzdobě volte méně nápadné talíře. Neutrálnost má v tomto případě zelenou. Co se týče textilií, doporučujeme jít cestou pastelových odstínů. Stůl bude působit harmonicky díky dokonalému ladění.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here